oscar

Locatie: Gent, BE
Jaar: 2017 -
Oppervlakte: 209 > 184 m²
Status: Ontwerp

Verbouwing van een eengezinswoning.

Vandaag is er een rijwoning met een grote gedeelde achtertuin, georiënteerd op het zuiden. De achterbouw is verouderd en mag op de schop. Stijn en Johanna stellen ons de vraag om het leven in de tuin en in het huis dichter bij elkaar te brengen. De oefening begint met de vraag hoe we de overgang van binnen naar buiten kunnen oprekken, de relatie tussen binnen en buiten kunnen verrijken en tot een compact en ruimtelijk voorstel kunnen komen. Direct achter het hoofdhuis maken we een binnentuin en tussen het nieuwe bijgebouw en de achtertuin maken we een buitenkamer. De bestaande woonkamer, de nieuwe eetkamer en de keuken liggen errond en ertussen. Het nieuwe bijgebouw is kleiner dan het bestaande bijgebouw. De badkamer verhuist naar de eerste verdieping. De kamers op de eerste en tweede verdieping kijken terug naar de binnentuin, de buitenkamer en de achtertuin.

We denken aan K.F. Schinkel.

In samenwerking met Bert Callens.

oscar
oscar
oscar
oscar
oscar
oscar
oscar
oscar
oscar
oscar
oscar
oscar
oscar
oscar
oscar
oscar
oscar