heykavel - aangesteld als ontwerper!

Locatie: Sint-Gillis-Waas, BE.
Jaar: 2018 -
Oppervlakte: 1.910 m²
Status: Offerte goedgekeurd

Inrichten van een woonwagenpark. Alles is een tuin. Relevant duurzaam. Vertrouwd en toch bijzonder. Het aanwezige groen stuurt de keuzes en de ontwikkeling ervan wordt gedragen door bewoner en buurt. We bouwen een open structuur. Een structuur waarin men woont. Een structuur die het terrein afbakent en het leven organiseert, structureert. Een structuur in relatie met de buren, de straat en de omgeving. Verlichting wordt bevestigd aan de horizontale balken. De structuur wil als een speels element de bewoner uitdagen. Ze wordt een drager van functies en activiteiten, klein en groot. Scheidende wanden worden bevestigd aan de verticale pijlers. Een opgespannen tentdoek en een wasdraad spannen zich ertussen. Een schommel hangt van boven, een hangmat ertussen. Slingerende feestlampen nestelen zich tussen klimplanten. Het individuele sanitair en de berging kunnen ook worden ondergebracht in een standaard tuinhuis. Geïsoleerd en verduurzaamd indien nodig. Zouden de woonwagens en sanitaire mogelijkheden aan de structuur kunnen worden ophangen zodat de planten eronder kunnen doorgroeien? Een tuin, een structuur en een landschap. Dat zijn de onderwerpen die we graag willen toevoegen aan de vraag om het woonwagenterrein in te richten. Alles is een tuin. Dat is onze ambitie.

In samenwerking met Olivier Goethals, Jan Minne en Dirk Jaspaert

heykavel - aangesteld als ontwerper!